För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Temuffins med vit chokladfrosting

Receptet är framtaget av Maggies Skafferi och ger ca 14 st muffins

Ingredienser
1,5 dl vatten
4 st påsar Dilmah Infusion Tulsi Ingefära Citrongräs
150 g mjölkfritt margarin
2,5 dl socker
1 dl havremjölk
4,75 dl mjöl
3 tsk bakpulver
En nypa salt
ca 14 st medelstora muffinsformar. 

Frosting
100 g vegansk vit choklad
50 g mjölkfritt margarin
1,5 dl florsocker
2 msk Dilmah Infusion Tulsi Ingefära Citrongräs

Gör så här
Koka upp vattnet och lägg i tepåsarna. Låt teet stå och dra medan det svalnar. Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet. Vispa det pösigt tillsammans med sockret. Tillsätt 1 dl av teet och havremjölken. Sikta ned mjölet och tillsätt bakpulver och salt. Blanda till en slät smet. Fyll muffinsformarna till drygt hälften med smeten. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 12 min. Under tiden smälter du den vita chokladen i ett vattenbad eller på mycket låg effekt i mikron. Låt chokladen svalna en stund. Känn efter med en provsticka att muffinsen är klara innan du tar ut dem. De kan vara lite kladdiga i mitten, det gör inget. Låt muffinsen svalna helt innan du brer över frostingen. Den gör du genom att vispa margarin och florsocker fluffigt. Tillsätt te och den smälta chokladen medan du vispar.

Filtrera & sortera Filtrera & sorteraAntal artiklar 2
Antal artiklar 2
Sortera
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan